Keramiska lackbehandlingar!

Vad skiljer den keramiska lackbehandlingen från de klassiska lackbehandlingar som de vax, teflon, silikon, polymerbaserade varianter som funnits på marknaden i många år?

Vi arbetar med DITEC Ceramic Ultra, till skillnad från många andra keramiska lackbehandlingar är DITEC Ceramic Ultra en 2-komponents behandling. En keramisk lackbehandling lägger sig som en tunn hård yta på lackytan, de klassiska behandlingarna handlar om att fylla igen microporer i lacken, men om man skulle titta i microskåp på lackytan så är ”topparna” på lacken inte täckta.

Beroende på vad den klassiska lackbehandlingen är uppbyggd av har den olika hållbarhet och motståndskraft mot mekanisk åverkan och tvättkemikalier. DITEC Lackkkonservering är en 2-komponents klassisk lackbehandling uppbyggd av polymer, den har mycket god motståndskraft mot avfettningar och andra biltvättskemikalier. Därmed också en god hållbarhet. Mekanisk nötning är det som sliter ner lackbehandlingen, t ex svamptvätt utan att ha spolat av bil noggrant innan eller en snöborste som flertalet gånger stryks direkt mot lacken (Tips, lämna nån centimeter snö på lacken så stråna inte har direktkontakt).

Den keramiska behandlingen är marginellt mer tålig mot uppkomsten av repor, de repor som uppstår är dock i de ytliga fallen helt i lackskyddsytan. Vi ser en skillnad på hur mycket färre märken de blir från flugor på en keramiskt lackbehandlad bil. Ytan är hårdare och flugan har inte lämnat samma islagsmärke och frätskada som på en bil behandlad med de klassiska lackbehandlingarna.

Så för att göra någon form av rekommendation, du som tvättar din bil ofta i en spoltvätt utan borstar och inte använder t ex snöborste eller annan mekanisk åverkan på lacken. För dig fungerar den klassiska DITEC lackkonservering bra.

För dig som är lite mer ”hands on” på lacken med tvättsvamp, snöborste och kanske kör mycket är DITEC Ceramic Ultra ett bra val.