Intresseanmälan

Polering med 1-årslackskydd

Polering och 1-årslackskydd är ett utmärkt sätt att höja den visuella upplevelsen av din bil. Vi rekommenderar polering och 1-årslackskydd på lite äldre bilar där en DITEC-lackkonservering kan kännas lite för påkostad i förhållande till bilens värde. För ökad hållbarhet kan du också välja till vårt ettårslackskydd. Polering och 1-årslacksydd är också ett bra sätt att göra din bil mer lättsåld vid en försäljning, under förutsättning att den är ren och välvårdad invändigt. Behöver bilen en invändig rengöring är en helrekonditionering ett bättre alternativ, där vi även motortvättar bilen och noggrant rekonditionerar den invändigt.

Innan din bil poleras tvättas den utvändigt med kallavfettning och högtryck. Efter högtryckstvätten handtvättas den noggrant. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterliggare en gång med en speciell lera för att ta bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den med sämskskinn och gummiskrapa.

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med tejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i två, alternativt tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första två stegen används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polervätska av olika styrka och grovlek. I det sista steget används en oscillerande polermaskin med två huvuden, för att ta bort risken för att få en flammig lack med ’polersolar’. Efter att poleringen är klar påförs ett polymerbaserat lackskydd med maskin.

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen “det där lilla extra” behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor med rengörande och åter* fuktande balsam. Vid en polering och 1-års lackskydd lämnar du bilen på morgonen och hämtar den på eftermiddagen samma dag.

Ett utmärkt komplement till polering med 1-årslackskydd är den transparenta skyddsfolien vi monterar på t ex bakre kofångarens övre del, instegen och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och hållar lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig.

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken “erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell

Intresseanmälan