CNS ALPHA COAT Graphene 10H och CNS AQUA COAT 9H(Keramiska lackskydd) är två stycken mycket bra lackskydd. ALPHA har en hård, blank och slitstark yta som står emot alla kemikalier du använder i biltvätten, den starka ytan tillsammans med en bra skötsel av bilen gör att återbehandlingar kan göras med 24-månaders intervall. AQUA har en något mindre hård yta och därmed något lägre motståndskraft mot kemikalier och mekanisk nötning, årlig återbehandling rekommenderas.

Förberedelser

Innan din bil får en keramisk lackskyddsbehandling så tvättas den utvändigt med avfettning och högtryck. Efter högtryckstvätten handtvättas den noggrant med svamp. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterligare en gång med en speciell lera för att ta bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den av.

Polering

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med maskeringstejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i ett till tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första steget används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polervätska av olika styrka och grovlek. I det sista stegen används en oscillerande polermaskin för att ta bort risken för att få en flammig lack med ’polersolar’. Efter att poleringen är klar tvättas lacken med en spritblandning för att ha en helt ren yta att lägga den keramiska lackskyddsbehandlingen på.

Efterbehandling

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen ”det där lilla extra” behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor med rengörande och återfuktande balsam. Vid en polering och keramisk lackskyddsbehandling lämnar du bilen på morgonen dag 1 och hämtar den dag 2 på eftermiddagen om inte annat anges.

Skyddsfolie kofångare, insteg, lyktglas t ex.

Ett utmärkt komplement till en keramiska lackskyddsbehandling är den transparenta skyddsfolien vi kan montera på t ex bakre kofångarens övre del, instegen och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och håller lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig. Vi kan sätta stenskottsfilm på hela eller delar av bilen.

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken ”erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell