Ditec® Ceramic Plus är ett utmärkt sätt att höja den visuella upplevelsen av din bil. Behandlingen ligger snäppet under Ceramic Ultra i hållbarhet och tålighet mot mekanisk nötning.

Förberedelser

Innan din bil poleras tvättas den utvändigt med kallavfettning och högtryck. Efter högtryckstvätten handtvättas den noggrant. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterligare en gång med en speciell lera för att ta bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den av.

Polering

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med tejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i två, alternativt tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första två stegen används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polervätska av olika styrka och grovlek. I det sista steget används en oscillerande polermaskin för att ta bort risken för att få en flammig lack med ’polersolar’. Efter att poleringen är klar påförs ett Ditec Ceramic Plus.

Efterbehandling

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen ”det där lilla extra” behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor med rengörande och återfuktande balsam. Vid en polering och Ditec Ceramic Plus lämnar du bilen på morgonen och hämtar den dagen efter på förmiddagen.

Skyddsfolie kofångare, insteg, lyktglas

Ett utmärkt komplement till Ditec Ceramic Plus är den transparenta skyddsfolien vi monterar på t ex bakre kofångarens övre del, instegen och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och håller lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig.

Här kan du läsa mer om Ditec Ceramic Plus

Och här kan du se våra övriga DITEC lackskyddsbehandlingar

 

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken ”erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell