DITEC Ceramic Light är ett utmärkt sätt att höja den visuella upplevelsen av din bil. Vi rekommenderar Ditec Ceramic light på lite äldre bilar där en DITEC-lackkonservering eller DITEC Ceramic Ultra kan kännas lite överarbetat. Men kan med fördel även göras på helt nya bilar om man tycker de andra behandlingarna är lite för kostsamma.  Polering och DITEC Ceramic Light  är också ett bra sätt att göra din bil mer lättsåld vid en försäljning, under förutsättning att den är ren och välvårdad invändigt. Behöver bilen en invändig rengöring är en helrekonditionering ett bättre alternativ, där vi även motortvättar bilen och noggrant rekonditionerar den invändigt.

Innan din bil poleras tvättas den utvändigt med kallavfettning och högtryck. Efter högtryckstvätten handtvättas den noggrant. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterligare en gång med en speciell lera för att ta bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den av

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med tejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i två, alternativt tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första två stegen används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polervätska av olika styrka och grovlek. I det sista steget används en oscillerande polermaskin för att ta bort risken för att få en flammig lack med ’polersolar’. Efter att poleringen är klar påförs ett Ditec Ceramic light.

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen “det där lilla extra” behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor med rengörande och återfuktande balsam. Vid en polering och Ditec ceramic light lämnar du bilen på morgonen och hämtar den dagen efter på förmiddagen.

Ett utmärkt komplement till Ditec ceramic light är den transparenta skyddsfolien vi monterar på t ex bakre kofångarens övre del, instegen och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och hållar lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig.

 

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken “erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell