Här berättar vi mer om helrekonditioneringen.

Bilrekond när den är som bäst

Tvättning och förberedelser

En helrekonditionering är en optisk helrenovering av din bil, som tar ca en och en halv dag i anspråk. Bilen tvättas ordentligt utvändigt, i falsarna runt dörrar och bagagelucka. Bilen motortvättas och de löstagbara kupémattorna rengörs. Efter handtvätten används en speciell lera för att ta bort  t ex nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och torkas av.

Polering – tvättning – lackskydd

När bilen är helt torr maskeras gummilister med tejp för att skyddas mot polermedel och polermaskin. Bilen poleras i två till tre steg beroende på hur repig eller oxiderad lacken är. I de första steget används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polermedel av olika styrka och grovlek. I dom sista stegen används en oscillerande polermaskin för att få en fin finish och en lackyta utan ”polersolar”. Efter att poleringen är klar tvättas lacken och ett lackskydd appliceras. Mot tillägg kan ett mer hållbart keramiskt lackskydd appliceras i samband med helrekonditioneringen.

Invändig rekonditionering

Invändigt börjar vi med att göra rent alla svåråtkomliga utrymmen och skrymslen i kupén med tryckluft och pensel. När de svåråtkomliga delarna av inredningen är rena tvättas de övriga plastdetaljerna noggrant, vi använder inga medel som skapar en annan yta eller doft. Nu görs eventuell läderklädsel ren, ratt, stolar, armstöd mm. Hela bilen dammsugs nu ordentligt och vi gör även rent kring reservhjulet och andra dolda utrymmen.

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen ”det där lilla extra” behandlas gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor och motorutrymme med rengörande och återfuktande balsam. 

Som avslutning putsar vi rutorna invändigt och utvändigt samt torkar av falsarna kring dörrar, bagageutrymme och motorhuv. Mot tillägg kemtvättar vi bilens interiör.

Skyddsfolie dörrinsteg, strålkastarglas

Ett utmärkt komplement till helrekonditioneringen är den transparenta skyddsfolien vi monterar på t ex bakre kofångarens övre del, instegslister och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och håller lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig.

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken ”erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell