Intresseanmälan

Helrekonditionering

En helrekonditionering är en optisk helrenovering av din bil, som tar en dag i anspråk. Bilen tvättas utvändigt med kallavfettning och högtryck. Efter det rengörs falsarna runt dörrar och bagagelucka. Bilen motortvättas och de löstagbara kupémattorna rengörs. Bilen handtvättas nu noggrant. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterliggare en gång med en speciell lera för att ta bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den med sämskskinn och gummiskrapa.

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med tejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i två, alternativt tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första två stegen används en roterande polermaskin av vinkeltyp och polervätska av olika styrka och grovlek. I det sista steget används en oscillerande polermaskin med två huvuden, för att ta bort risken för att få en flammig lack med ’polersolar’. Efter att poleringen är klar påförs ett polymerbaserat lackskydd med maskin.

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen ’det där lilla extra’ behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor och motorutrymme med ren(görande och återfuktande balsam. Invändigt börjar vi med att göra rent alla svåråtkomliga utrymmen och skrymslen i kupén med tryckluft och specialmedel. När de svåråtkomliga delarna av inredningen är rena tvättas de övriga plastdetaljerna noggrant och behandlas med återfuktande balsam. Hela bilen dammsugs nu och vi gör även rent kring reservhjulet och andra dolda utrymmen.

Som avslutning putsar vi rutorna invändigt och utvändigt samt torkar av falsarna kring dörrar, bagage(utrymme och motorhuv. Mot tillägg kemtvättar vi bilens interiör, om bilen har läderinredning djuprengörs den och återfuktas med läderbalsam.

Ett utmärkt komplement till helrekonditioneringen är den transparenta skyddsfolien vi monterar på t ex bakre kofångarens övre del, instegen och på främre lyktglas. Det är en fin investering som skyddar mot slitaget på dessa delar och hållar lacken/strålkastarglaset intakt utan att synas! Den kan dras bort och lämnar då inga spår efter sig.

OBS! Ta del av våra rabatter och kampanjer, läs mer under fliken “erbjudanden”!

Med vänliga hälsningar

Jörgen Sandell

Intresseanmälan