Vintern är en komplicerad period att hålla bilen ren! Du har petroleumsmuts från vägbanan som kräver en petroleumbaserad avfettning för att kunna lösas upp och spolas bort.

Några tips vin vintertvätt:

1. Bilen ska vara torr och inte för kall i lacken innan tvätten.

2. Spraya avfettningarna direkt på den torra smutsen, använd petroleumavfettning nertill och vattenbaserad miljöavfettning från dörrhandtagen och uppåt. Ev fälgrengöring på fälgarna.

3. Låt kemikalierna verka någon minut tills du ser att det börjar rinna om den bruna smutsen.

4. Spola lungt och metodiskt underifrån och uppåt i zic-zacmönster med högtryckstvätten. Tänk det som att du ska lackera bilen och inte får missa en punkt. Gå varvet runt och avsluta med huv och tak.

5. Nu kan du välja om du vill svamptvätta bilen eller bara skölja den ytterligare en gång och köra bilen torr i fartvinden.

6. Svamptvätten sker med mycket vatten och lagom med schampo, tryck inte med svampen utan låt den flyta på egen tyngd. Ta en del i taget och skölj sedan i hinken.

7. Skölj bilen noggrant och låt antingen lufttorka på vägen hem eller använd ett sämsskinn försiktigt.

8. Torka gärna torrt i falsar och på gummilister för att undvika igenfrusen dörr.

Lycka till!

(OBS, Vår vän snöborsten är den största orsaken till repig lack vintertid, borsta bort snön på rutor och när du sveper ovanför lacken lämnar du ett centimetertjockt lager på lacken för att undvika att stråna på borsten ska repa.)