Boka här!


DITEC Lackkonservering, snart vinter!

DITEC Lackkonservering

Snart börjar saltbilarna rulla på våra gator, smutsen på vägarna övergår till en oljeliknande smörja som är svår att få bort från lacken. DITEC Lackkonservering hjälper dig att hålla bilen ren, en bra avfettning och högtryckstvätt räcker för att hålla bilen ren och behovet av svamptvätt minskar! Boka din DITEC Lackkonservering eller DITEC Ceramic Ultra nu på 08-6650810. Eller använd vår onlinebokning!


Boka biltvätt på Kungsholmen!

Boka Biltvätt på Kungsholmen!

Vi finns sen 1/12 2016 med ett DITEC bilvårdscenter på Kungsholmen!

Alla som bokar handtvätt eller heltvätt online eller på 08-40914701 under september/oktober får en kul present! (Värde 139:-)

Boka en handtvätt här:

Diskutera eventuell lackskyddsbehandling inför kommande vinter!

Vi finns på Drottningholmsvägen 5 med porttelefon vid nedfartsport till P-garaget.

Välkommen!

Keramiska lackbehandlingar.

Keramiska lackbehandlingar!

Vad skiljer den keramiska lackbehandlingen från de klassiska lackbehandlingar som de vax, teflon, silikon, polymerbaserade varianter som funnits på marknaden i många år?

Vi arbetar med DITEC Ceramic Ultra, till skillnad från många andra keramiska lackbehandlingar är DITEC Ceramic Ultra en 2-komponents behandling. En keramisk lackbehandling lägger sig som en tunn hård yta på lackytan, de klassiska behandlingarna handlar om att fylla igen microporer i lacken, men om man skulle titta i microskåp på lackytan så är ”topparna” på lacken inte täckta.

Beroende på vad den klassiska lackbehandlingen är uppbyggd av har den olika hållbarhet och motståndskraft mot mekanisk åverkan och tvättkemikalier. DITEC Lackkkonservering är en 2-komponents klassisk lackbehandling uppbyggd av polymer, den har mycket god motståndskraft mot avfettningar och andra biltvättskemikalier. Därmed också en god hållbarhet. Mekanisk nötning är det som sliter ner lackbehandlingen, t ex svamptvätt utan att ha spolat av bil noggrant innan eller en snöborste som flertalet gånger stryks direkt mot lacken (Tips, lämna nån centimeter snö på lacken så stråna inte har direktkontakt).

Den keramiska behandlingen är marginellt mer tålig mot uppkomsten av repor, de repor som uppstår är dock i de ytliga fallen helt i lackskyddsytan. Vi ser en skillnad på hur mycket färre märken de blir från flugor på en keramiskt lackbehandlad bil. Ytan är hårdare och flugan har inte lämnat samma islagsmärke och frätskada som på en bil behandlad med de klassiska lackbehandlingarna.

Så för att göra någon form av rekommendation, du som tvättar din bil ofta i en spoltvätt utan borstar och inte använder t ex snöborste eller annan mekanisk åverkan på lacken. För dig fungerar den klassiska DITEC lackkonservering bra.

För dig som är lite mer ”hands on” på lacken med tvättsvamp, snöborste och kanske kör mycket är DITEC Ceramic Ultra ett bra val.

Den bästa tiden att utföra en lackbehandling!

Den bästa tiden att utföra en lackbehandling är nu, du får bort flugorna i fronten samt ett optimalt skydd inför kommande höst och vinter! Det är under vinterperioden som lackbehandlingarna gör störst nytta och du märker skillnaden vid tvätt av bilen. Du kan välja mellan polering + 1-års lackskydd, DITEC klassisk lackkonservering och DITEC Ceramic Ultra keramisk lackbehandling. Vilken behandling du ska ha beror på ålder och skick på din lack idag. Det kan du diskutera med oss.

Välkommen in och ta bort alla sommarens smuts samt få ett bra skydd inför vintern! Boka nu: 08-6650810 / jorgen@j-sandell.se

Att tänka på under hösten!

Under den kommande hösten är det bra att tänka på att hålla alla dräneringskanaler fria från löv. Löven lägger sig i nedanför vindrutan och brukar samlas i alldeles för små silar. Töm dessa regelbundet och gör rent från löv, annars riskerar du vattenläckage in i kupén om dräneringskanaler är igensatta! Löv som ligger på lacken en längre tid kan skapa frätskador som måste poleras bort.

Bilarna vi får in nu för behandling har ofta vita handformade märken vid handtag, det är solkräm som även den sätter sig ganska hårt i lacken och måste poleras bort.

Vinterförvara din bil hos oss!

Vinterförvara din bil hos oss säkert och bekvämt!

Vi vinterförvarar din bil, det fungerar så att du mejlar (jorgen@j-sandell.se) eller ringer oss (08-6650810) och bokar en plats. Sen kommer du när det passar dig och lämnar bilen på Valhallavägen 156 eller Drottningholmsvägen 5. (7.00-16.00). På våren behöver vi minst en veckas framförhållning för leverans av din bil. Läs mer under fliken ”Premium Storage”!

Välkommen!

Semestertider.

På Valhallavägen har vi öppet hela sommaren, Robin tar hand om dig på bästa sätt!

Fridhemsplan har stängt från och med den 3/7 och öppnar den 7/8.

Boka dina arbeten på onlinebokningen här på hemsidan, välkommen!

Glad sommar alla!

DITEC Lackkonservering

DITEC Lackkonservering utförd på Bmw M3

Varför ska jag göra en lackbehandling?

Frågan ”varför ska jag göra en lackbehandling?” får jag lite då och då.

Den främsta anledning till att våra under låter oss utföra en lackbehandling på deras bil är att den blir lättskött, att den ser väldigt blank och trevlig ut och att den blir mer lättsåld är sekundära anledningar. Att ha en bil som är lackbehandlad innebär att man kommer långt med att bara använda avfettning och andra biltvättskemikalier och sen högtryckstvätt. Antingen gör man det själv eller så kör man genom en spoltvätt utan borstar. Det hela bygger på att man har en hyfsat tät intervall på den typen av tvätt. Genom att lackbehandla bilen och sen sköta den på detta sättet så har du en lack som i många år kommer hålla sig blank och lättvättad, utan att du ska lägga flera timmar under en helg på att få bilen ren. Välkommen in på en DITEC lackkonservering t ex!

DITEC Lackkonservering

DITEC Lackkonservering är en lackskyddsbehandling som funnits sen 80-talet. Genom åren har den förbättrats och det senaste tillskottet i DITEC’s lackskyddsprogram är DITEC Ceramic Ultra, en keramisk behandling som lämnar en något hårdare yta än den klassiska behandlingen. Vi på Stockholms Bilvård J. Sandell AB har utfört DITECbehandlingar sen 1997, så vi vet vad vi gör! Välkommen till oss och gör din bil blank och lättvättad för många år framöver!

DITEC Lackkonservering

DITEC Lackkonservering utförd på Bmw M3

Sida 1 av 1412345...10...Sista »